background-image

Stap 4: Kamer van Koophandel (KvK)

Het is belangrijk dat wanneer u voor uzelf gaat beginnen weet wat de Kamer van Koophandel is en wat de voordelen zijn.

Als u zich inschrijft bij de Kamer van Koophandel weten andere bedrijven u ook te vinden, u staat dan namelijk vermeldt in het handelsregister. Wanneer u zich inschrijft bij de Kamer van Koophandel kunt u klanten laten zien dat u serieus bezig bent met een eigen bedrijf. U krijgt namelijk een Kamer van Koophandel nummer. Als klanten meer informatie over uw bedrijf willen kunnen zij deze informatie gemakkelijk via het Kamer van Koophandel nummer opvragen.
Een ander voordeel is dat de Kamer van Koophandel regelmatig informatiebijeenkomsten heeft voor ondernemers. Zo blijft u op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen op de huidige markt. U kunt daarnaast ook door de Kamer van Koophandel pasjes aanvragen bij diverse groothandels. Zo kunt u goedkoop inkopen doen.

Er zijn echter ook nadelen wanneer u zich in gaat schrijven bij de Kamer van Koophandel. Er zijn namelijk kosten aan verbonden. U betaalt per jaar een bedrag van inschrijving, dit zal rond de 50 euro zijn, dat bedrag is afhankelijk per gemeente. Daarnaast krijgt u ook spam thuis gestuurd. Uw gegevens worden namelijk aan derden verkocht.

Het is echter wel verplicht om u in te schrijven bij de Kamer van Koophandel als u erkent wilt worden als bedrijf.