background-image

Stap 6: Bedrijfsruimte

Als u een eigen bedrijf heeft dan moet u ook een bedrijfsruimte hebben. U kunt er voor kiezen of u thuis wilt werken of dat u een bedrijfsruimte gaat zoeken. Beide opties kunnen voordelen en nadelen hebben. Als u thuis wilt werken heeft u de nodige vrijheid, maar de vrijheid is niet voor iedereen goed. Het kan zijn dat u aanspraak nodig heeft, of werk en privé gescheiden wilt houden. Dan is het niet verstandig wanneer u vanuit huis gaan werken.

Meestal is het zo dat ondernemers een bedrijfsruimte gaan huren. Vaak wordt er een kantoorkamer gehuurd in een kantorencomplex. Dit doen veel ondernemers zodat ze meteen wat aanspraak hebben van anderen, het netwerk uit kunnen breiden en niet alleen zitten met hun werkzaamheden.

Als u een kantoorruimte heeft waar u wilt werken, dan is er voor u een duidelijke scheiding tussen uw werk en uw privé. U wisselt van omgeving en bent niet continu in dezelfde plek aanwezig. U heeft er ook een netwerk bij wanneer u gaat werken in de kantoorruimte. Andere mensen kunnen u natuurlijk nieuwe inspiratie geven. Heeft u een keer een vergadering, maar zoekt u nog vergaderruimte? Dan valt er vast wel iets te regelen voor u met de eigenaar van het kantoorpand. Daarnaast is er een centrale receptie waar uw post aankomt en waar uw telefoontjes indien gewenst worden opgenomen.

Echter heeft het thuis werken ook voordelen. Zo heeft u de volledige vrijheid en kunt u werken op de manier waar u zich goed bij voelt. U kunt muziek aan doen, u kunt als u net wakker bent zonder uw haren te kammen aan de pc kruipen om uw e-mail te kijken, alles is mogelijk. Daarnaast kunt u ook werken wanneer u dat wilt en hoelang u dat wilt. Verder is het goedkoop, u heeft geen extra kosten voor de bedrijfsruimte nodig. Ook heeft u van niemand last, u kunt ongestoord werken. Maar dat is maar net de vraag, vindt u dat prettig?
De afweging zult u toch echt zelf moeten maken.