background-image

Stap 7: Administratie

Wanneer u uw eigen bedrijf heeft, is het belangrijk dat u de administratie goed op orde heeft. Het is belangrijk dat u zelf weet hoe u er financieel voor staat. Maar dat niet alleen, het is ook een verplichting van de belastingdienst dat u de zaakjes op orde gaat.
Het is belangrijk dat u de administratie van de afgelopen zeven jaar bewaard, dat zijn de regels van de belastingdienst.

De administratie kunt u zelf doen of u kunt deze uitbesteden. De keuze is natuurlijk aan u, maar wanneer u een grote onderneming heeft is het verstandig om de administratie door een boekhouder te laten regelen. Als het gaat om een kleine onderneming kunt u de administratie wellicht zelf doen. De administratie kan door mensen als leuk worden ervaren, ze zien wat er binnenkomt en zijn meteen op de hoogte, maar u kunt er ook een hekel aan hebben. Dan is het voor u een reden om het uit te besteden. Het is wel belangrijk dat wanneer u de administratie laat doen, dat uw boekhouder op de hoogte is van de belastingtrucjes.

Een urenadministratie is een belangrijk middel voor de belastingdienst. U moet per kalenderjaar in uw onderneming minimaal 1225 uur weren. Hiervoor dient u dus een goede urenadministratie bij te houden.

Het is ook belangrijk om de kilometers die u zakelijk rijdt bij te houden. Dit kunt u doen door een rittenregistratie kaart bij te houden, waarop u aangeeft waar en wanneer u rijdt.