background-image

Stap 8: Verzekeringen

Verzekeringen zijn niet weg te denken in een eigen onderneming. U moet goed verzekerd zijn, want de verantwoording ligt bij u.

Een aantal verzekeringen waar u zeker aan moet denken hebben wij hieronder voor u opgesteld.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Het gaat hierbij om een prijzige verzekering. Wanneer u niet meer in staat bent om te werken, heeft u geen inkomen wanneer u deze verzekering niet hebt afgesloten. De prijzen zijn per persoon verschillend. Bij deze verzekering gaat het er om dat u er voor zorgt dat u gewoon wordt betaald wanneer u langdurig ziek wordt.

Levensverzekering en lijfrenteverzekering

Als u een pensioen wilt hebben wanneer u stopt met werken moet u deze verzekering afsluiten. Deze verzekering zorgt er ook voor dat wanneer u overlijdt, uw partner niet in de financiële problemen komt.

Aansprakelijkheidsverzekering

U bent aansprakelijk voor hetgeen u doet. Als er bijvoorbeeld iets met iemand gebeurd wanneer u daar aan het werk bent, kunt u verantwoordelijk worden gesteld. Stel u bent aan het poetsen en u breekt een vaas op iemand zijn voet, en de ander heeft zijn voet gebroken. Dan betaalt deze verzekering de kosten.

WAVIW

Rechtsbijstandverzekering

Deze verzekering dekt de advocaatkosten, de deurwaarderskosten en de proceskosten. Dit gebeurt alleen wanneer zich een juridisch probleem voordoet.

Zorgverzekering

Een zorgverzekering is verplicht. U kunt kiezen of u particulier verzekert wilt zijn of collectief verzekert wilt zijn. Zelfstandige en zwanger regeling: Een AOV betaalt diegene meestal ook wanneer iemand met zwangerschapsverlof is.